وجود انواع کابینت آشپزخانه مسئله مهمی است، که جنس و ظاهر آن در دکوراسیون منزل به خصوص برای خانمهای خانه بسیار اهمیت دارد. در گذشته کابینتها اغلب در چندین نوع انگشت شمار وجود داشتند مثلا کابینتهای چوبی و یا فلزی با رنگهای مختلف، ولی با توجه به اینکه امروزه کابینتهای متنوعی در بازار وجود دارد. یکی از پرطرفدارترین انواع کابینتها، کابینت امدیاف است که انواع مختلفی دارند. لازم است قبل از انتخاب کابینت آشپزخانه خود، با انواع کابینتهای امدیاف (MDF) و مزایا و معایب آن آشنا شوید تا به درستی تصمیم بگیرید. پس در این مطلب با ما همراه باشید.
ام دی اف (MDF) چیست؟
در ابتدا باید ببینیم ام دی اف چیست؟ فرآوردههای چوبی انواع مختلفی دارند که یک دسته از آنها فرآوردههای کامپوزیتی هستند که در ساخت وسایل مختلف کاربرد دارند. سه نوع تخته فیبر که در ساخت کابینت استفاده میشوند شامل: نئوپان، امدیاف و اچدیاف هستند.
نئوپان: فرآورده چوبی که از تراشه یا خرده چوب (Particle board) ساخته میشود، این نوع چوب دارای تراکم پایینی است و نسبت به ام دی اف ضعیفتر است. این نوع تخته فیبر در ساخت کابینتهای ملامینه استفاده میشود.
ام دی اف: MDF مخفف کلمه Medium density fiberboard و به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است که در ساخت انواع کابینت کاربرد دارد. در ساخت ام دی اف تکههای چوب سخت و نرم با مقداری رزین و موم مخلوط شده و تحت فشار و حرارت به تخته فیبر تبدیل میشوند.
اچ دی اف: HDF یا high density fibreboard همان تخته سخت (Hardboard) است که در فرایند تولید آن از گرما و فشار بیشتری استفاده میشود و نیازی به استفاده از چسب در ساخت آن نیست. این نوع فرآورده چوبی مقاومت بالاتر و قیمت بیشتری نسبت به نئوپان و ام دی اف دارد.